Project informatie

logo5

Periode: Januari – juni 2018

Onderwerp: Portfolio website oud & nieuw

Website(s), huisstijl en opdrachten semester 4

Zowel nu met maatwerk als tijdens semester 4, staat de portfolio website centraal in de beoordeling. Ik heb er bewust voor gekozen om tijdens maatwerk een geheel nieuwe portfolio te maken. Waar ik in semester 4 nog met veel moeite een eigen CMS systeem heb gemaakt voor mijn portfolio, heb ik er tijdens maatwerk voor gekozen om een WordPress CMS te gebruiken. Allereerst heeft dit veel tijd bespaard, deze ik weer meer heb kunnen stoppen in de inhoud. Tevens bleek vorig jaar dat het CMS achter de portfolio zelf niet werd beoordeeld.

Werkzaamheden

Al mijn gemaakte werk van semester 4 is te vinden in mijn oude portfolio. Hierin staan veel losse kleine opdrachten die voornamelijk zijn gemaakt voor een gezamenlijke project. Het spijtige hieraan is dat het over grote deel van het werk nooit daadwerkelijk gepubliceerd is door de opdrachtgever.

Tijdens maatwerk heb ik de vrijheid gekregen om mijn portfolio te vullen met eigen werkzaamheden. De hoofdopdracht was het automatiseringsplatform voor de Makelaar van de Koper, maar tevens heb ik de kans gehad om de eerste stappen te maken richting het ondernemen vanuit mijn eigen bedrijf. Hieruit heb ik een aantal belangrijke lessen geleerd.

  • Effectief vinden en binden van klanten.
  • Zakelijke communicatie vaardigheden.
  • Samenwerken met prof. derden partijen.
  • Plug-ins van gebruiken van o.a. Google & Insta.
  • Zelfvertrouwen hebben in je eigen vaardigheden.
  • Installeren van en hosten op een VPS.

Resultaat

Het resultaat dat ik het afgelopen half jaar heb geboekt op zowel school, privé als zakelijk gebied was voor mij aan de start onbedenkelijk. Ik heb zowel privé als zakelijk veel meer zelfvertrouwen gekregen en heb daarnaast op beiden gebieden een helder toekomstbeeld gekregen. Op het gebied van school heeft deze vrijheid me laten inzien wat allemaal wel niet mogelijk is met, dankzij en naast school.

Ik kijk dan ook erg uit naar de komende semester waar ik allereerst een minor ondernemerschap ga volgen, die hopelijk de zakelijk groei geeft die ik nodig heb om in aanmerking te komen voor de student ondernemers regeling van het CVO. Zodat ik kan afstuderen binnen mijn eigen bedrijf.

Op kennis gebied had ik nooit verwacht dat ik in zulke korte tijd zo kon groeien binnen development. Elk semester opnieuw was dit een struikelpunt, mede doordat ik het ook niet leuk vond. En nu vind ik het gaafste wat ik heb neergezet dit semester mijn hoofdopdracht die geheel draait om development binnen een vrij gecompliceerd framework.

Voor meer informatie en verantwoording van producten zie het ‘maatwerk verslag