Technologie staat nooit stil, ook niet in de wereld van de sport. Bij technologie in de sport kun je bijvoorbeeld denken aan de VAR (Video Assistent Referee) bij voetbal. Maar het kan ook nog maatje groter. Er zijn tegenwoordig ook sporten die je alleen maar online kunt beoefenen, dit noemt met eSports. En deze wereld wordt met de dag groter. Veel mensen associëren eSports direct met video games. Hoewel dit ergens ook wel te begrijpen is zijn er wel degelijk verschillen tussen beide. Wat eSport precies is en hoe het werkt, dat lees je hier.
Algemene informatie over eSport
Zoals eerder vermeld is de eSport-industrie er eentje die ontzettend hard aan het groeien is. Zeker in de laatste paar jaar is een grote groei te zien. Uit onderzoek is gebleken dat er zo’n 200 miljoen eSport-fans zijn. Zo’n getal zegt je natuurlijk niet veel, maar dit is bijvoorbeeld meer dan het aantal wereldwijde rugby fans, en dat is een van de populairste sporten in een groot land als de Verenigde Staten. Een grote fanbase gaat meestal ook gepaard met een hoge omzet en dat is niet anders bij eSports. In heel 2020 werd de omzet van de sector op een slordige 600 miljoen geschat. Wat wordt er dan zoal gespeeld? Wereldwijd zijn dit spellen als League of Legends en Fortnite. Die laatstgenoemde is ook in Nederland populair. Een andere vorm van eSports die je veel ziet in ons land is het FIFA, het voetbalspel dat gebaseerd is op het echte voetbal op televisie.
eSports iets voor jou?
Uit de statistieken is duidelijk te concluderen dat eSports in de smaak vallen bij de jongere generatie. Zij groeien er namelijk mee op en zijn hun favoriete eSporter terug op televisie, YouTube of een streamingsplatform als Twitch. Zelf een eSport-evenement oprichten kan bijvoorbeeld via https://urbanevents.nl/ of een andere website. Urban Events organiseert onder ander virtual reality en competitieve gaming. Dit kan zijn voor een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje of gewoon voor een vriendengroep in het weekend.