Wie scheikunde heeft gehad op school én opgelet weet waarschijnlijk dat zilver behoord tot de edelmetalen. Goud is van alle edelmetalen het meest zeldzaam. Het wordt minder gewonnen als bijvoorbeeld zilver. Dit betekent automatisch dat goud meer waard is. De meeste edelmetalen worden al honderden jaren gebruikt. Denk er maar eens over na. Muntstukken van zilver, juwelen en sieraden van zilver. Ook in die tijd was zilver voor het overgrote deel van de mensheid makkelijker te verkrijgen dan goud. Tegenwoordig wordt zilver verhandeld op edelmetaalbeurzen. Grote beurzen als deze liggen in New York en Londen.
Zilver, goud, platina en de rest
Iedereen is wel eens in aanraking gekomen met een van deze edelmetalen. Of dit nu op school was of in de juwelier. Toch bestaan er nog een handje vol edelmetalen die minder bekend zijn voor het grote publiek. Hier volgt de lijst.
– Rodium
– Iridium
– Osmium
– Palladium
– Ruthenium
– Wolfraam
Financieel interessant
Als je het hebt over stabiele investeringen kun je de termen goud en zilver zeker niet vergeten. De geschiedenis laat zijn dat de koersen van beide edelmetalen nauwelijks schommelen. Bij beleggers en investeerders gaat er nu misschien wel een belletje rinkelen. Het zijn wel degelijk interessante opties op het moment dat jij je geld wilt vastzetten. Ook al gaat het met de economie in het algemeen wat minder, zul je merken dat zilver en goud amper in prijs veranderen.
Zilverprijs
Mocht je interesse hebben om zelf in één van deze edelmetalen te investeren, dan is het handig om een account aan te maken bij een van de tientallen cfd-brokers in binnen- of buitenland. Hierbij moet je denken aan grote spelers als DeGiro, Binck Bank of internationale partijen als Plus500. Je moet van tevoren een aantal dingen weten. Zo is het handig als je weet wat de zilverprijs is, hoe de koers zich in de afgelopen periode heeft gedragen enzovoorts. Op het internet kan een zoekopdracht je al veel vertellen over deze gegevens.