Koken met een sous vide stick is een gezonde manier om eten te bereiden. Je hoeft alleen de te koken producten en de kruiden (niet te veel) in een vacuüm zak te doen en deze in een grote pan met water te leggen. Een sous vide stick is een handig apparaat dat je in een grote pan, ketel of bak met water plaatst, zolang de stick maar voldoende is ondergedompeld, anders gaat deze kapot. In de sous vide stick zit een warmte pomp met proppeller, een verwarmingselement en een thermostaat. Doordat het vocht in beweging wordt gehouden wordt het gelijkmatig verwarmd, waardoor heel veel vitaminen en smaak behouden blijven. De gerechten hebben geen direct contact met het water dankzij de vacuüm zak.
Vanwege de vacuüm verpakking is het onnodig om producten sterk te kruiden, er kan namelijk geen vocht verdampen.
Wat zijn de voordelen van koken met een sous vide stick?
Zoals hierboven genoemd zijn er zeer veel voordelen aan koken met een sous vide stick:
- Het is gezonder
Alle vitamines blijven in de vacuüm zak - Meer smaak
Je eten behoud veel meer smaak - Eenvoudig
Alles gaart naar de temperatuur zoals jij dat wilt, het kan dus ook niet aanbranden - Minder smaak versterkers nodig
Doordat niks kan verdampen heb je ook minder zout, kruiden en andere smaakversterkers nodig - Perfecte textuur
Dankzij de gelijkmatige garing is de textuur ongeëvenaard - Gerechten gemakkelijk voorbereiden voor water
Als je je gerechten na het bereiden in ijswater afkoelt, kun je het gemakkelijk in de koelkast bewaren - Alles in 1 pan maken
Maak je een heel gerecht en moeten sommige producten minder lang gegaard worden dan andere? Dat is geen probleem, je kunt die in een aparte zak bereiden en die zak, eerder uit het water verwijderen met een tang.
- Perfect als je food prept
Zoals je kunt zien zijn er vele voordelen aan koken met een sous vide stick. Het neemt niet veel plek in de keuken in beslag. Dus als je gemakkelijk gezonder wil koken, wacht niet langer en haal dan een snel een in huis.