De laatste jaren is de restaurantindustrie snel aan het veranderen. Denk aan nieuwe concepten en nieuwe soorten restaurants die steeds meer voorkomen in Nederland. Wilt u graag wat nieuws proberen of meer leren over opkomende restaurant trends? Lees dan verder om alles te komen weten wat u moet weten over de huidige markt.
Koreaanse Barbecue
De laatste vier jaren waren all you can eat sushi restaurants de meest populaire Aziatische restaurants in Nederland. Aantrekkelijk voor mensen was de relatief lage prijs en een lang tijdsbestek om zoveel mogelijk sushi naar binnen te kunnen werken. De laatste twee jaren ziet men dat er een ander formaat populairder wordt: Koreaanse Barbecue. Bij dit soort restaurants koken mensen het vlees voor zichzelf en kunnen ze ook andere gerechten bestellen zoals sushi. Sushi restaurants merken dat ze steeds meer klanten verliezen die toch liever voor de nog grotere selecte van gerechten bij een Koreaanse Barbecue kiezen.
Grill
Meegaand op het vorige punt kan men zien dat grillen en barbecueën de laatste jaren erg populair is geworden. Zo zijn Argentijnse grill restaurants erg populair. Een grill restaurant in Rotterdam merkt dat er de laatste jaren in Weer veel belangstelling is voor dit soort restaurant. Volgens het restaurant in Rotterdam zijn mensen weer op zoek naar hoge kwaliteit en een goede kwantiteit. Dit is iets wat je bij een grill restaurant snel kunt vinden. Het grill restaurant in Rotterdam ziet dan ook een sterke groei in de omzet van de afgelopen jaren.
Take-out
Iets wat door de pandemie erg populair is geworden is het afhalen en bezorgen van eten. Chinese restaurants deden dit al jaren. Nu is het zo dat de meeste restaurants deze optie aanbieden. Zelfs bij erg dure restaurants waar het vijf jaar geleden nogal als vreemd zou worden gezien om te vragen voor afhaal is het nu de normaalste zaak van de wereld.
Gezond eten
Iets waar restaurant uitbaters de laatste jaren ook een grotere nadruk opleggen is het verkopen van gezond en groen eten. Dit heeft te maken met het feit dat jongeren hier steeds meer mee bezig zijn en bewust eten is er nu gewoon om te blijven.