Catering is een bekende term en de kans is aanwezig dat jij het wel eens hebt gehoord of zelfs iemand kent die bij een cateringbedrijf werkt. Maar wat is catering precies en waar houdt een cateringbedrijf zich mee bezig? Catering betekent per definitie het brengen en serveren van eten en drinken op locatie. Op het moment dat jij een evenement of feest moet organiseren heb je tijd nodig om alles tot in de puntjes te regelen. Wanneer je dit allemaal moet doen kan het voorkomen dat je geen tijd hebt om voor eten en drinken te zorgen. Dit kun je dan laten uitbesteden, oftewel je schakelt een cateringbedrijf in. Zo’n bedrijf neemt jouw zorgen uit handen en zorgt dat alles voor elkaar komt. Denk er eens even aan hoeveel tijd dit wel niet bespaard, je hoeft niet koken, geen boodschappen te doen en niet te serveren!
Oer Catering en kok aan huis
Over cateringbedrijven gesproken, je wilt een unieke ervaring beleven wanneer je evenement of bijeenkomst organiseert dus ga je niet zomaar met het eerste beste cateringbedrijf in zee. Catering en kok aan huis kan hiervoor zorgen. Heb je bijvoorbeeld een bruiloft? Geen probleem. Catering en kok aan huis zit boordevol goede en creatieve ideeën om deze dag onvergetelijk te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld een menu volledig gebaseerd op de Italiaanse keuken? Tafels met mooie, witte lakens met als voorgerecht dingen als verschillende soorten broodjes, antipasti en frisse wijn. Behalve dit zijn er nog andere opties bijvoorbeeld een 3- of 4 gangen diner. Het menu kan volledig worden afgestemd op de wensen en behoeftes van jouw en je gasten. Catering en Kok aan huis probeert zoveel mogelijk te helpen en mee te denken om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Neem contact op via e-mail of telefoon voor meer informatie.
Samenstelling
De catering voor verschillende soorten evenementen en bijeenkomsten is dus essentieel.
Het assortiment van de catering kan ik de meeste gevallen zelf worden samengesteld. Dit kan variëren van kleine hapjes naar sandwiches voor de lunch of een uitgebreid diner. Als je niet precies weet wat je gasten willen hebben of wanneer je tips nodig hebt is het meestal mogelijk in gesprek te gaan met het cateringbedrijf om te bespreken wat er mogelijk is en wat zij kunnen aanraden.
Als cateraar is het belangrijk om ook altijd tel etten op de houdbaarheid van voedsel. Dit kan namelijk ook bederven. Wil jij meer weten over bederf en micro-organismen. Lees dan hier onze blog.