Dat sommige bloemen eetbaar zijn is je vast niet ontgaan. Met media zoals Instagram, tal van kookprogramma’s op TV en een wereld die zich blijft uitvinden kom je het vroeg of laat al snel tegen. Ook zijn er wildplukwandelingen om meer te leren over de kruiden, planten en bloemen om je heen. Dat je een rhododendron niet zomaar mag eten is misschien logisch voor de één, maar minder logisch voor de ander. Andersom kun je lavendel wel in kleine hoeveelheden eten. Ook niet vanzelfsprekend voor iets waar we geur aan verbinden. Wat kun je nog meer eten en in de keuken gebruiken?
Kleur, geur, thee en likeur!
Van alle bloemen die je kunt eten zijn rozenblaadjes en viooltjes waarschijnlijk wel de bekendste. Deze kun je allebei supergoed gebruiken om je borden mee te versieren, maar je kunt ze ook zonder problemen eten. De bloemen van pioenrozen kun je eten mits ze gekookt worden. Goudsbloemen en de Oost-Indische Kers zijn perfect als eetbare garnering, waarbij die Oost-Indische kers ook nog eens door salade kan met haar radijsachtige smaak. Verder kun je kamperfoelie perfect gebruiken om thee van te trekken, en is deze medicinaal ideaal tegen een zere keel! Let wel op dat je de bessen niet eet. Deze zijn giftig.