We Nederlanders houden van goed eten, een huishouden gaat gemiddeld 1x per 2 weken uit eten. Doen we dat niet, dan proberen we zelf wat in elkaar te zetten in de keuken. Aangezien we niet echt een typische keuken hebben wordt veel afgekeken bij de buren. Een typisch voorbeeld van de Franse keuken. We hebben onbewust ook veel Amerikaanse eetgewoontes overgenomen. De hamburgers en grote milkshakes die je bij de snackbar consumeert. Toch kunnen we wel stellen dat je de Italiaanse keuken het meeste terugziet bij ons. De Italiaanse keuken is geliefd in Nederland. Zeg nou zelf, wie houd er nu niet van een lekkere pasta of een verse pizza?
Terug in de tijd
De Italiaanse keuken is het perfecte voorbeeld van traditie. Niet gek ook dat de veel gerechten al duizenden jaren meegaan. Het schijnt zo te zijn dat Grieken en Romeinen veel invloed hebben gehad op deze tradities. Veel mensen denken hiernaast ook dat pasta afkomt van de noedels die ze in Azië veel eten, of dit waar is weet niemand precies. Het grootste deel van deze bekende gerechten word tot op het heden nog steeds op precies dezelfde manier klaargemaakt. Recepten en tradities worden al jaren van generatie op generatie doorgegeven.
Ken jij deze Italiaanse gerechten?
Iedereen is wel eens naar de lokale Italiaan geweest. Waarschijnlijk bestelde je toen een voor jou bekend gerecht als een pasta of pizza. Dit is zeker lekker, maar er zijn nog tientallen andere Italiaanse delicatessen die je zo snel mogelijk moet proeven. Tenminste, als je van eten houdt. Een bekende Italiaans gerecht is Prosciutto. Een erg bekende ham die in veel verschillende regio’s gemaakt. Het mooie aan de Italiaanse cultuur is dat ze streken en regio’s vernoemen. Deze hamsoorten worden zorgvuldig gesorteerd. De smaak zit hem in het zoutgehalte. Heerlijk bij een frisse wijn. Risotto met rijst is de volgende. Het gerecht staat bekend om hoe makkelijk het te maken is, althans voor Italianen. Bij truffelrisotto gaat het om de timing. Is het klaar, dan serveer je de rijst met een goede Parmezaanse kaas.